A Nóri kérdez!

2021.02.26.

Hobbiból indult, mára már sokkal több lett A Nóri kérdez!

Perlaki Nóri műsorvezető-társammal gondoltunk egyet 2020. tavaszán, az első nagy karantén ideje alatt és létrehoztuk A Nóri kérdez! youtube csatornát. A célunk az volt, hogy a televíziós-beszélgetős műfajt átvigyük a youtube-ra és teljesen magunk (operatőri, vágó és szerkesztői munkát egybevéve) létrehozzunk egy színfoltot a szombathelyi online térben.

Könnyedén, szabadon, kulturáltan.

A kezdeti technikai hiányosságok után, szépen lassan beletanultunk. A portréműsorok mellett podcast csatornát indítottunk, részt vettünk rally versenyen, jótékonysági ügyek mellé álltunk és Szombathely város karácsonyi műsorát is a mi produkciónk biztosította. (online persze a pandemia miatt)

Sok szép pillanatot éltünk meg. Olyan vendégeink voltak, akik város szerte ismertek, elismertek Talán a legszebb pillanatok egyike az volt, amikor a 70 esztendős édesapám, Horváth Imre születésnapján megjelentettünk egy vele készült portré beszélgetést. A Haladás egykori kiváló labdarúgója egy egészen eltűnőben lévő korszakot idézett meg, amikor az emberek még közösséget alkottak, amikor nem kezeltek mindent halál precízen, szabálykövetőn,”profin” , amikor 10.000 ember mindig szurkolt a Rohonci úton, mert egy megyének jelentett szórakozást a szombathelyi foci….

Szokták mondani, hogy nosztalgiával tekintünk vissza az 1980-as évekre, pedig akkor sem volt kolbászból a kerítés. Persze. De valahogy a közösségek működtek, az emberek nyitottabbak voltak egymás iránt és szívesen osztották meg egymással a tudásukat, tapasztalatukat, idejüket.

Valahol ez is lett a Nóri kérdez! küldetése. Értéket, közösséget, szórakozási lehetőséget teremteni, még ha ez sokszor az online térben valósul is meg!

0 hozzászólás

Pin It on Pinterest

Share This